میزبانی یک مرکز نمایشگاهی مدرن از رویدادهای نمایشگاهی
نمایشگاه و آثار آن، در تمامی گوشههای زندگی شهری و اقتصاد کلان و حتی مباحث ملی و بینالمللی، دارای نقشی برجسته است. امروزه در سراسر کشور نمایشگاه های متعدد و متنوعی برگزار می شود و از ظرفیت های صنعت نمایشگاهی بهره می برند.
تاسیس شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران نیز در تهران به سال 1338 بر می گردد و این شرکت در سال 1348 اولین نمایشگاه بین المللی خود را با نام نمایشگاه آسیایی برگزار نمود. پس از آن روند برگزاری نمایشگاه ها توسعه مناسبی پیدا کرد و تهران را به عنوان یکی از زیباترین مراکز نمایشگاهی دنیا به جهانیان معرفی نمود.
از چند سال پیش وجود یک مرکز نمایشگاهی دیگر در تهران ضرورت پیدا نمود که پیرو مصوبات و مذاکرات مشترک بین مسئولان وقت و اعضای شورای شهر در سالیان گذشته، مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب مکان یابی و احداث آن آغاز شد. اردیبهشت ماه سال گذشته بود که با حضور رییس جمهور و با برگزاری نمایشگاه کتاب این مرکز نمایشگاهی به صورت رسمی افتتاح شد و تاکنون نیز میزبان چند نمایشگاه بین المللی بوده است.
نکته قابل توجه در ساخت این پروژه طراحی آن توسط شرکت GMP آلمان است که طراحی نمایشگاه های بزرگی چون فرانکفورت را نیز بر عهده داشته است.
ورودی نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب با بهرهبرداری از الگوی باغهای ایرانی به طول ۱.۵ کیلومتر و عرض ۹۰ متر ساخته شده که در محوریت آن یک آبراهه سنتی ایرانی و در اطراف آن نیز چندین نوار فضای سبز طراحی شده است. چهار باغ ایرانی شهر آفتاب در ادامه به میدانی با آب نمایی به قطر ۲۰۰ متر منتهی میشود. در اطراف این میدان نیز فضای سبز قابل توجهی است.
سالن ملل از مجموعه شهر آفتاب نیز در فاز نخست از پروژه آماده بهرهبرداری شده است. طراحی ویژه این پروژه به شکلی است که به روی یک باغ گودال ایرانی قرار دارد و از میانه این باغ با پله برقی و آسانسورهای ویژه امکان دسترسی به این سالن مهیا میشود.
سالن ملل با الهام از معماری سنتی ایرانی به صورتی طراحی شده که در آن ۱۱۴ ستون ۱۶ متری با الهام از طراحی تخت جمشید تعبیه شده و انتهای هر ستون نیز به شکلی است که به جای اتصال به سقف، گویی به آسمان متصل است. این سالن در مجموع مساحت ۹ هزار متر مربع را برای ایجاد محوطه نمایشگاهی در اختیار قرار می دهد.
یکی دیگر از بخش های قابل توجه در شهر آفتاب، سه سوله بزرگ برای ایجاد فضای نمایشگاهی است.
این سه سوله دارای طراحی ویژه و سقفی نیم دایره ای به سازه ای زیباست که در مجموع ۲۵ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی را در بر می گیرد.
استفاده از سیستم سرمایشی و گرمایشی ویژه، شامل ردیفهایی از توربو فنها که هوا را تا سی متری جلوی خود پرتاب میکنند در این سوله ها از مهمترین ویژگی های آن است.
نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب چه امتیازاتی دارد؟
ایستگاه بزرگ و اختصاصی مترو
ارائه خدمات بانکی با استقرار بانک شهر و دستگاه های خودپرداز
پارکینگ های متعدد در نمایشگاه با گنجایش 11 هزار خودرو
عدم محدودیت ترافیکی بار جهت انتقال تجهیزات و ماشین آلات
نزدیکی به فرودگاه بین المللی امام خمینی
ارائه کامل تاسیسات مورد نیاز غرفه داران جهت راه اندازی ماشین آلات و دستگاه ها
فضای سبز با مساحتی بالغ بر 40 هکتار
راه های دسترسی به شهرآفتاب
با خودروی شخصی ؟
برای رسیدن به نمایشگاه شهر آفتاب باید وارد آزادراه خلیجفارس شد. اتوبانهای امام علی، چمران و آیتا… سعیدی، در نهایت به آزادراه خلیجفارس میرسند. شهر آفتاب درست در ضلع روبهروی حرم مطهر قرارگرفته است.
با مترو؟
برای رسیدن به شهر آفتاب باید وارد خط یک شد. این همان خط مترویی است که ایستگاه کهریزک را به ایستگاه تجریش وصل میکند. ایستگاه شهر آفتاب هم یکی از ایستگاههای متروی تهران است.
با اتوبوس؟
جهت حضور در نمایشگاه از طریق اتوبوس باید از میدان تجریش، میدان صنعت، میدان نوبنیاد، پایانه بیهقی، میدان رسالت، پایانه تهرانپارس، میدان آزادی، میدان راهآهن، ترمینال جنوب، پایانه خاوران، پایانه نعمتآباد و پایانه شاهد اتوبوسهای شهر آفتاب را سوار شو.
با تاکسی؟
برای رسیدن به نمایشگاه شهر آفتاب میتوان از تاکسیها یا ونهایی که در میدان تجریش، میدان نوبنیاد، میدان صنعت، پایانه بیهقی، میدان رسالت، پایانه تهرانپارس، ترمینال آزادی، ترمینال جنوب، میدان راهآهن، پایانه خاوران، پایانه نعمتآباد و پایانه شاهد حضور دارند، استفاده کرد.